Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 26 prispevkov ] 
V2 ekonomija 
Avtor Sporočilo

Odgovor V2 ekonomija
A se meni samo zdi, ali nekaj ne štima v novi verziji?

Imam Q3 tank podjetje in dnevno porabim skoraj 3000 železa! To je 600 SIT samo za njuno dnevno količino, da firma sploh lahko teče... Sicer piše da za tank rabim 150 Iron, vendar to ne drži, meni vzame železa toliko kolikor ima delavec produktivitija... Če bo šlo tako naprej, bom klub temu da sem imel lepo zalogo denarja bankrotiral v parih dneh. Res neverjetno.

10. jul 2010 20:27
Uporabniški avatar

Odgovor Re: V2 ekonomija
Formule bojo baje še spremenili oz popravli, tako da če hodiš v tak minus ni nobenega smisla vstrajat s firmo. Začasno jo vstavi dokler se stvari ne uredijo.

1. pravilo podjetnika je da si izračuna vse izdatke in prihodke (ceno po kateri lahko izdelek proda), če je razlika prevelika (izdatki večji od prihodkov) je nekaj narobe. Razen če vidiš da je smiselno si delat zalogo.

10. jul 2010 20:48
Prisoten

Erepublik profil
Uporabnik

Level: 0 (0 XP)
Moč:
Rank:
Manufacturing:
Construction:
Land:

Osveženo: 10.09.2010
Pri orožju je galvni problem ta, da še ni nobenih bitk. Posledično tudi porabe ni, zato se zaloge kopičijo.....

10. jul 2010 23:03

Erepublik profil
Uporabnik

Moč:
Rank:
Manufacturing:
Construction:
Land:

Saphan24 tudi v hause industriji je isto, ne vem kaj admini gledajo! se se vedno vec podjetij zapira, ker ni računice :roll:

10. jul 2010 23:43
Prisoten
Uporabniški avatar

Erepublik profil
Uporabnik

Moč:
Rank:
Manufacturing:
Construction:
Land:

Tud pri MT-jih so problemi. Najprej sem bil zaposlen v Sloveniji; podjetje se je zaprlo. Sem šel v Iran; se je še tisto podjetje zaprlo...zdej pa morm že tretjič iskat službo za delo odkar je nova verzija... :? Sej bi delal vsaj v trening podjetju pa da bi blo zihr sam ...zdej so še te bugi na naokoli :roll: :roll: hm verjetn bom zgubu hard working medaljo ampak sej večina v trening podjetjih jih je tud. Bom vsaj delil usodo z njimi.

Minister za šolstvo in socialo
Vodja rekrutnega centra RSV
Veleposlanik v Franciji

nekdanji Podpredsednik eSlovenije
nekdanji pomočnik Ministrstva za ekonomijo

11. jul 2010 04:17

Jaz sem malo šel računat stroške nekaterih firm. S tem V2 modulom je res neki narobe.
Jaz sem imel q1 orožarsko podjetje. V V1 sem delal z dobičkom čeprav so cene orožjem padale. V V2 sem šel z 2000 surovinami in skoraj 3000 tolarji. Danes sem podjetje enostavno zaprl saj sem od začetka V2 do danes izgubil skoraj 1500 SIT!!!
Q1 orožje se je prodajalo po ceni 1,3 SIT! Za en kos orožja se porabi 50 železa. Železo se je kupovalo po ceni 0,10 SIT za kos. Torej samo da bi pokrili materialne stroške bi se moral q1 orožje prodajat po minimalno 5 SIT za kos! Pa kje je še všteta plača delavcev in pa nekaj dobička! Torej bi morala biti cena q1 orožja nekje okoli 6SIT.
Isto je z prehrambenimi podjetji. Za q1 hrano podjetje dobi trenutno 0,38 SIT. Za izdelavo q1 kruha pa porabi podjetje 30 žita. Žito se prodaja po ceni 0,08 SIT za kos. Torej bi spet morala biti q1 hrana minimalno 2,4 SIT da bi se pokrili materialni stroški.
Gledal sem tudi grain podjetja, katera za proizvodnjo potrebujejo oil. Razlika v ceni 1 olja proti 1 žitu je 0,02 SIT! To je pri količini 1000 žita že 20 SIT minusa, brez plač zaposlenih! Problem surovinskih podjetij, ki za svojo proizvodnjo potrebujejo oil pa je še ta, da na slovenskem trgu olje prodajajo le štiri podjetja. Dve podjetji po ceni 0,10 SIT za 1 olje, tretje podjetje za 0,50 SIT in četrto kar za 1,10 SIT za 1 olje!!!
Jaz mislim da ob trenutnih pogojih bodo slej ko prej vsa podjetja umrla! Upam da se stvar hitro spremeni in normalizira!

11. jul 2010 22:38
Uporabniški avatar

Lastnik enega od dveh podjetij, ki prodaja oil za ceno 0,1 sit na slovenskem trgu, sem jaz. Moram povedati da admini, kot je že velikokrat povedal JG, ne razumejo ekonomije. Zaradi tega pa lahko neha igrati kopica igralcev. Ob prehodu na V2 tudi sam nisem vedel kako naj določim ceno za oil. Kajti najprej so vse oil podjetja (Q5,Q4,...) postala enaka in tako se je povečala količina. Potem pa se je še spremenil tečaj tolarja, kljub temu sem hotel slovenskim podjetjem ponujati primerno ceno. Ceno pa določim glede na svetovni trg, tako da je malo višja od najboljše ponudbe, da bi se izognil pokupu iz strani tujcev. Če se primerja cena žita in oila na svetovnem trgu se vidi, da je žito cenejše. Kako bodo glede formul uredili admini, pa je vprašanje.

11. jul 2010 23:53
Uporabniški avatar

Da vam še jaz razložim, glavni problem so surovine ki so svinjsko drage, glede pretvorb pa si tu poglejte kako se pike razdelijo http://wiki.erepublik.com/index.php/Use ... Conversion. Orožje q1 ima torej 50 pik ki jih razdeliš kjer hočeš x10 je to 500 železa oziroma produktivnost pri delavcih, hiške 200 pik x 500 za pretvorbo (pri q5 hiški) je to že 10k kamna, kar je pri trenutni ceni 1400 sit..

12. jul 2010 14:14
Prisoten

Erepublik profil
Uporabnik

Moč:
Rank:
Manufacturing:
Construction:
Land:

Pa ajde, formule naj bi poštimali. Zakaj sem jaz zaprl podjetje?
Prej sem imel gifte in jih pred V2 nadgradil na lvl2.
Surovine sem pa (kot ves PHX) kupoval v Rusiji in si jih doniral na firmo.
Zdaj so Q na raw ukinili. Zadnjič sem 4 ure klikal te Q1 titančke, da sem zadostil potrebi enodnevne porabe !!!
Nimam ne volje in ne časa vsak dan NAJMANJ 4 ure tega početi.
Koliko je pa kljub temu nastalo izgube pa raje sploh nebi...

12. jul 2010 18:00
Uporabniški avatar

Čimveč slovencev z raw firmami spodbujat naj nabavijo licence za slo, grain je hvalabogu že malo padel, če ostalo ne bo bomo kmalu imeli samo grain pa firme za hrano, ker bojo ostalo vse iz uvoza kupovali

12. jul 2010 18:26
Uporabniški avatar

Erepublik profil
Uporabnik

Moč:
Rank:
Manufacturing:
Construction:
Land:

symon15 je napisal/-a:
Da vam še jaz razložim, glavni problem so surovine ki so svinjsko drage, glede pretvorb pa si tu poglejte kako se pike razdelijo http://wiki.erepublik.com/index.php/Use ... Conversion. Orožje q1 ima torej 50 pik ki jih razdeliš kjer hočeš x10 je to 500 železa oziroma produktivnost pri delavcih, hiške 200 pik x 500 za pretvorbo (pri q5 hiški) je to že 10k kamna, kar je pri trenutni ceni 1400 sit..

Stran na katero te popelje tvoja povezava, je stara. Čisto na dnu piše: "This page was last modified on 2 July 2010, at 16:41."

Trenutno je v uporabi http://wiki.erepublik.com/index.php/Raw_materials .

12. jul 2010 18:26
Uporabniški avatar

Ampak tam ne piše nikjer kaka poraba je v resnici, ker tisto kar v firmi piše je čist izmišljeno, za hiške gre 2000 kamna na q firme, za hrano po 9 graina na q itd. Edino za orožje kaže prav ker je pretvorba 10.

12. jul 2010 18:30
Uporabniški avatar

Erepublik profil
Uporabnik

Moč:
Rank:
Manufacturing:
Construction:
Land:

symon15 je napisal/-a:
Ampak tam ne piše nikjer kaka poraba je v resnici, ker tisto kar v firmi piše je čist izmišljeno, za hiške gre 2000 kamna na q firme, za hrano po 9 graina na q itd. Edino za orožje kaže prav ker je pretvorba 10.

Citat iz mojega link:
" Raw material usage

The raw material usage depends on your company's customization. Every product needs 1 unit of raw material per 1 customization point used.

For example, you have used 100 customization points in your product. Every product produced needs total of 100 units of raw material.

ATTENTION (Edit: for now, it is one raw per one production point!) ATTENTION "

Na začetku so želeli imeti 1 raw za 1 CP (cosumization point), vendar kot kaže tega v igri niso nastavili pravilno, tako da je bilo 1 raw za 1 PP (production point), kar so šele naknadno spremenili tudi v Wikiju. Najprej je bilo napisano NOTE, čez dan ali dva pa so spremenili v ATTENTION.

Prav tako so najprej imeli na wikiju pretvorbo CP v PP, oziroma obratno, (kolikšna produkcija je potrebna za izdelavo enega CP) tisto tabelco iz tvoje povezave, ki pa so jo naknadno spremenili na tisto iz moje povezave (U=P/M).

Kaj se je dejansko uporabljalo v igri pa ne vem. Vem samo, da so surovine kar izginjale iz stocka in je bilo potrebno po skoraj vsakemu delavcu, ki je delal, iti v novo nabavo surovin.

Najbolj fer se mi zdi, da bi tole igrali še kakšen mesec, potem ko bo vse nastavljeno, kot mora biti, bi pa naredili roll back na prvi dan Risinga in začeli znova. Vendar je za to prepozno, ker bi nas morali v tem primeru takoj, ko so ugotovili, da so formule za*rali, o tem obvestiti.

12. jul 2010 18:55
Uporabniški avatar

Al pa za vso tisto izgubo vsaj del golda nazaj, recimo 5 golda na q firme :)

12. jul 2010 19:10
Uporabniški avatar

Zaenkrat mislim da bi blo prav podpirat to, da delavci delajo najmanj možnih ur, pa da tačas raje "trenirajo" oz "študirajo".
To zato ker trenutno so delodajalci na izgubi če jim delavci delajo, delavci (še posebej tisti z nizkim skillom) pa si pri trenutnih plačah še hrano težko privoščijo.
Tako da bi blo dobro da bi delali vsi po 4 ure, pol pa kupovali magari nižjo kvaliteto hrane če so slabo plačani pa več spali da bi si nafilali happiness. Preostali čas bi pa ali študirali ali trenirali. To vse dokler se formule ne popravijo.

12. jul 2010 19:51
Uporabniški avatar

Erepublik profil
Uporabnik

Moč:
Rank:
Manufacturing:
Construction:
Land:

Zdaj sem videl, da so v igri pri podjetjih vsaj popravili število potrebnih surovin za izdelavo enega izdelka na pravilno število.

En Q1 helikopter potrebuje 450 surovin. Pa tega niso mogli še v času bete napisat, potem sigurno nebi šel v helikopter dajat skilla. Me prav zanima, kakšna bo cena.

12. jul 2010 20:19
Prisoten

Erepublik profil
Uporabnik

Moč:
Rank:
Manufacturing:
Construction:
Land:

cena Q5 helikopterja se vrti nekje okoli 6G.
cena mojih Q2 pa malo več, ko gold in pol. kar pa ni dejanska cena proizvoda, temveč cena, ki jo narekuje tržišče. ne verjamem pa, da si bo kdo lahko s Q1 na bojišču pomagal kaj več, kot preskakoval po tri polja naenkrat...

12. jul 2010 20:43
Uporabniški avatar

Erepublik profil
Uporabnik

Moč:
Rank:
Manufacturing:
Construction:
Land:

Večina cen se bo še spremenila, ko se porabi zaloga iz V1. Q4 in Q5 morda ne, ostale kvalitete pa.

12. jul 2010 21:46
Uporabniški avatar

Hja, samo pomojem se bo orožje nižje kvalitete dosti manj prodajalo v V2.
Namreč bi tudi novinci za dokaj poceni si lahko privoščili orožje višje kvalitete katero ima povdarek na durability(in ostale lastnosti seveda še vedno boljše kot orožja nižje kvalitete).

Tako da se zna tudi zgodit, da skokovito narastejo cene orožij višje kvalitete ko le te začnejo primankovati.

12. jul 2010 22:21
Uporabniški avatar

Vezuv je napisal/-a:
Pa ajde, formule naj bi poštimali. Zakaj sem jaz zaprl podjetje?
Prej sem imel gifte in jih pred V2 nadgradil na lvl2.
Surovine sem pa (kot ves PHX) kupoval v Rusiji in si jih doniral na firmo.
Zdaj so Q na raw ukinili. Zadnjič sem 4 ure klikal te Q1 titančke, da sem zadostil potrebi enodnevne porabe !!!
Nimam ne volje in ne časa vsak dan NAJMANJ 4 ure tega početi.
Koliko je pa kljub temu nastalo izgube pa raje sploh nebi...

500 klikov za en produkt --> zaprl sem podjetje. Dejansko bi moral imeti še nekoga zaposlenega za € da bi mi klikal cel dan. Zato sem kupil licenco za SLO, saj so "kurci - dobesedno" titan prodajali za 350% ceno kot bi jo prodajali na matičnem trgu. Z dnem, ko sem kupil licenco se je prodajna cena razpolovila (da razpolovila), saj je šlo iz 0,20 SIT na 0,10 SIT za en kos titana.
Upam, da se bo titan začel bolje prodajati, saj se ga dnevno proda precej malo. Trenutno res ni potrebe po nabavi. Who to blame? Admins!
Res pa je, da so nas, ki smo imeli v V1 gifts podjetja, ki se niti niso navezovala preveč na vojne ampak na fillanje wellnesa tudi iz drugih razlogov, sedaj preusmerili v bojno vejo, ki je bržkone odvisna le od bitk. To smrdi. Full smrdi. Če bi hotel dilat orožje, bi prej imel orožarsko podjetje. Če hočeš prodajat darila aka drogo prodajaš to, pa pika! .

http://www.astropikl.tk

Slika

16. jul 2010 14:51

Jaz imam orožarsko podjetje. V V1 sem nekaj časa lepo živel. Delal sem v glavnem tako, da sem vsem zaposlenim višal plače sproti, tako da je ostajalo 5 do 10 % dobička. Zadnji tedni, ko so se cene sesule jaz kar nekaj časa nisem spreminjal plač, dokler sem pač zdržal. Proti koncu sem jih znižal 2 x, ker pač več ni šlo drugače. Sem se pa pač tolažil s tem, da pridejo boljši časi.

Zdaj je prišel V2 in sem v nekaj dnevih zmrznil in odpustil vse delavce. Še danes gledam kako fantje zmorejo in mi ni jasno. Primer: za izdelavo kosa orožja rabim 100 kosov železa. Danes gledam da stane 0,07 SIT, kar znese skupaj 7 SIT za kos orožja. Prodajna cena mislim, da je trenutno 1,33 SIT. To je na kos orožja 5,67 SIT izgube brez stroškov zaposlenih, odtegnjenega davka...

Jaz osebno sem razočaran nad V2 in lahko rečem, da so ob preklopu na V2 prenehali moji trije naj delavci. Tudi sam razmišljam slično (:

20 delnic SNR d.d.

16. jul 2010 18:13

Erepublik profil
Uporabnik

Moč:
Rank:
Manufacturing:
Construction:
Land:

pri helikopterjih je še slabše:
q1 je 450 titana ki je pri nas 0,09 450*0,09=40,5sit, najcenejši helikopterji so pa po 14,27 sit kar ti nanese okoli 25sit izgube brez stoška delavcev

drugač pa se bodo zadeve z cenami umirle ko se prodajo zaloge iz v1 (ti imajo zdaj te cene), pri hrani so se že pokazale približno prave cene

16. jul 2010 18:50
Uporabniški avatar

Po izračunih sem prišel do številke, ki mi kaže koliko je dejansko vreden en kos titaniuma na SLO trgu, če ga izvažaš iz RUS, upoštevajoč vse davke in menjalne tečaje.
Račun imam v tabeli .xls če bi komu pomagala, da si preračuna stanje. Napisano je amatersko, veliko je vnašanja, ampak mislim da 5 minut dela na dan za podjetje ni veliko. Pišite mi na PM v igri.

Skratka, moj pojnt je sledeč: titan je na slovenskem trgu vreden precej manj kot 10 centov oziroma 18 centov kot je bilo pred nekaj dnevi. Ker sem ceno znižal na dokaj spodobno ne pretirano profitno sem dobil sledeči PM na podjetje (pošiljatelj naj bo neznan):
xx
Citiram:
Res misliš da boš s tem, ko vsak dan nižaš ceno, kaj dosegel?
Samo manj boš dobil, težje boš plačal delavce, pa še trg boš uničil.

jaz
Citiram:
Dosegel bom to, da se zmanjša (vsaj v mojem drugem podjetju) izguba pri nakupu precenjenega titaniuma v SLO. Če preračunaš koliko je dejansko vreden boš kaj kmalu opazil, da je cena 0,20 SIT skoraj 400%. Imaš kakšno boljšo idejo? Titanium za 20 centov SIT je nesmisel, tega se zagotovo ne grem.

(op. a.) Posedujem še drugo podjetje v SLO, ki je v precejšni navezi z ruskim.
xx
Citiram:
Kdo govori o .20sit?
Ne razumem zakaj je blo treba iz .10 zbijat na .08
Cena .10 je enakovredna plači delavcov v rusiji, če jih ti plačuješ manj, potem so ali tvoji prijatelji ali pa ljudje ki bodo kmalu zapustili tvojo firmo ker jih plačuješ premalo.

Na slednje mu sploh nisem hotel odgovoriti, saj si očitno ni vzel niti minutke časa, da bi preveril plače v Rusiji. Te so padle za skoraj 30%, tako da bo posledično tudi ruda cenejša. Tako mi prvi zdrava kmečka pamet.

Sedaj pa bistveno vprašanje: ali je več vredno to da ožemaš konec koncev podjetnike v SVOJI lastni domovini, ko jim nažigaš cene do neba, ali nudiš izdelke po taki ceni da jih lahko slovenski podjetnik kupi (da si jih lahko privošči). Ali je nujno potrebno dnevno imeti 2G donosa?

http://www.astropikl.tk

Slika

17. jul 2010 17:17
Uporabniški avatar

No taki igralci kot ti me venomer znova prepričajo da vztrajam in držim firme odprte. Če znižaš ceno za cent ali pa izenačiš z najnižjo si že dosti naredil ker tako potem naredi še dosti drugih, z padanjem cen graina sem cene hrana več kot prepolovil, tako da se zdaj res dober kruh dobi z skoraj minimalno plačo, oziroma se ne zapira še tistih zadnjih par delujočih weapon firm v slo. LP

17. jul 2010 21:51
Uporabniški avatar

Erepublik profil
Uporabnik

Moč:
Rank:
Manufacturing:
Construction:
Land:

kurbez123 je napisal/-a:
Po izračunih sem prišel do številke, ki mi kaže koliko je dejansko vreden en kos titaniuma na SLO trgu, če ga izvažaš iz RUS, upoštevajoč vse davke in menjalne tečaje.
Račun imam v tabeli .xls če bi komu pomagala, da si preračuna stanje. Napisano je amatersko, veliko je vnašanja, ampak mislim da 5 minut dela na dan za podjetje ni veliko. Pišite mi na PM v igri.

Skratka, moj pojnt je sledeč: titan je na slovenskem trgu vreden precej manj kot 10 centov oziroma 18 centov kot je bilo pred nekaj dnevi. Ker sem ceno znižal na dokaj spodobno ne pretirano profitno sem dobil sledeči PM na podjetje (pošiljatelj naj bo neznan):
xx
Citiram:
Res misliš da boš s tem, ko vsak dan nižaš ceno, kaj dosegel?
Samo manj boš dobil, težje boš plačal delavce, pa še trg boš uničil.

jaz
Citiram:
Dosegel bom to, da se zmanjša (vsaj v mojem drugem podjetju) izguba pri nakupu precenjenega titaniuma v SLO. Če preračunaš koliko je dejansko vreden boš kaj kmalu opazil, da je cena 0,20 SIT skoraj 400%. Imaš kakšno boljšo idejo? Titanium za 20 centov SIT je nesmisel, tega se zagotovo ne grem.

(op. a.) Posedujem še drugo podjetje v SLO, ki je v precejšni navezi z ruskim.
xx
Citiram:
Kdo govori o .20sit?
Ne razumem zakaj je blo treba iz .10 zbijat na .08
Cena .10 je enakovredna plači delavcov v rusiji, če jih ti plačuješ manj, potem so ali tvoji prijatelji ali pa ljudje ki bodo kmalu zapustili tvojo firmo ker jih plačuješ premalo.

Na slednje mu sploh nisem hotel odgovoriti, saj si očitno ni vzel niti minutke časa, da bi preveril plače v Rusiji. Te so padle za skoraj 30%, tako da bo posledično tudi ruda cenejša. Tako mi prvi zdrava kmečka pamet.

Sedaj pa bistveno vprašanje: ali je več vredno to da ožemaš konec koncev podjetnike v SVOJI lastni domovini, ko jim nažigaš cene do neba, ali nudiš izdelke po taki ceni da jih lahko slovenski podjetnik kupi (da si jih lahko privošči). Ali je nujno potrebno dnevno imeti 2G donosa?

:lol: takih sporočil se je treba kar lepo navadit :D
...drugače pa si prav naredil.

18. jul 2010 12:27
Prisoten
Uporabniški avatar

Erepublik profil
Uporabnik

Moč:
Rank:
Manufacturing:
Construction:
Land:

Jaz pa takšne "kartelaše" ponavadi "pomirim" tako, da še dodatno znižam ceno izdelka na trgu. :twisted: :D

lp

18. jul 2010 13:19
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 26 prispevkov ] 

Kdo je prisoten

Registrirani uporabniki: ave-imperator, Blaz Gutman, Citizen Bogdan, djurodrljaca, Don KronoX, ElDavid, FICHOD, FraneSLO, HladenSpricar, hudobni notranjc, J.K. & kompani, Jockaye, KaPaVem_x3, MarcoSlo, Mareques Novak, MOJCCY, Possessor, roky1337, sandokan1, sebekk, slovenia13, SlovenianChampion, Svetinje, timkram, Umazan, Vezuv

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: